Darueste-ti viata cantand iubirea!

Print PDF

 

Dăruieşte-ţi viaţa, cântând iubirea! (Sfântul Luigi Orione)

Animatorii şi preanimatorii Oratoriului "Don Orione" au făcut o frumoasă mini-tabără timp de 3 zile la cabana Sebişel. Aceste zile au avut ca scop o mai bună cunoaştere a membrilor grupului, ajutaţi fiind de momentele de formare şi de recreere.

Tinerii au pornit din Oradea, cu bagajele pregătite, cu tricourile de animatori şi preanimatori într-o atmosferă de voie bună. Pe autobuz (Sora), împreună cu părintele Mihai s-a păstrat atmosfera de veselie, cântând cu toţii acompaniaţi de chitare.

Ajunşi la cabană, marea a fost bucuria grupului de a vedea un peisaj cristalin de iarnă. Ningea neîntrerupt cu fulgi mari şi generoşi ce au întâmpinat frumos grupul. După masă a avut loc un joc cunoscut sub numele de Îngeraşul, iar mai apoi Francisc a pregătit un moment de formare în care s-a adus în discuţie tema educaţie, care presupune asimilare, creştere şi dezvoltare. S-a mai vorbit şi despre joc care îl pune pe copil într-o climă de transparenţă şi libertate şi care îl înfăţişează aşa cum este el într-adevăr. Seara, Dani a primit tricoul de preanimator, după care s-a continuat cu jocuri, karaoke, râsete fără număr şi bine ascunsele bileţele din partea îngeraşilor ce apăreau de nicăieri prin camere şi pe paturi.

Următoarea zi a început cu o înviorare de dimineaţă într-o atmosferă de dans. După micul-dejun a venit rândul Adelei de a contribuie la formarea tinerilor prezenţi ca animatori şi ca persoane. S-a adus în discuţie tema prietenie care are ca fundament: încrederea, respectul, sinceritatea, întrajutorarea, comunicarea şi nu în ultimul rând iubirea. După momentul Adelei, Francisc a punctat tema acestei mini-tabere, aceasta fiind o frază rostită de Sf. Luigi Orione: "Dăruieşte-ţi viaţa, cântând iubirea!" care este şi motto-ul preanimatorilor. După acest moment s-a pornit la drum prin nămeţi, profitând de fiecare moment pentru jocuri în zăpada. Ajunşi într-un loc drept, tinerii au reuşit să formeze un smile în zăpadă. Astfel s-a dat startul la tot felul de jocuri, de la bandiere până la fotbal. Unora fiindu-le frig tot mai voiau să stea să se bulgărească, ceea ce s-a şi întâmplat  pe drum spre cabană.

Ajunşi la cabană, după o masă copioasă şi o pauză bine meritată, Francisc a început o discuţie asupra motivaţiilor tinerilor de a fi animatori sau preanimator.  O întrebare a fost: "Ce este Oratoriul pentru mine?". Mulţi au răspuns o a doua familie, alţii au subliniat faptul că este un loc în care formându-i pe ceilalţi se formează totodată şi pe ei ca oameni. O altă întrebare a fost: "De ce vin eu la Ortatoriu?" şi în cele din urmă:"Ce este Oratoriul de fapt?". Prin aceste întrebări s-a reflectat mai mult asupra unor responsabilităţi, a unei atenţii mai mari şi a dorinţei de a merita cu adevărat numele de animatori/ preanimatori.

Seara a continuat cu jocuri şi cântece. Înainte de miezul nopţii Francisc şi ceilalţi coordonatori(Adela, Cristi şi Andrei) au pregătit o surpriza pentru Daiana, una dintre preanimatoare, a cărei zi de naştere urma să fie. Minunat a fost corul care a trezit-o din somn pe Daiana cu un sincer  "La mulţi ani!" . Apoi petrecerea a continuat în sala de mese unde sărbatorita a taiat tortul şi a fost invitată la dans de toţi.

Următoarea dimineaţă tinerii au fost ajutaţi să se trezească cu ajutorul bansurilor şi a zăpezii. După micul-dejun s-au mai făcut nişte jocuri, printre care unul într-o notă de ironie, numit Portret din partea Grupului.

După prânz a venit şi părintele Mihai care a surprins grupul aducând o animatoare-junior, alintata Selena, de a cărei prezenţă s-a bucurat toată lumea. Înainte de a porni spre casă s-a descoperit cine a fost Îngeraşul fiecărei persoane. La final membrii grupului au primit din partea coordonatorilor nişte îngeraşi-statuete care au purtat şi un mesaj pe un smile: "Bucură-te, Isus te iubeşte!".

Aşadar în această excursie grupul de animatori şi preanimatori al Oratoriului a CÂNTAT şi s-a recreat, s-a format, a descoperit că trebuie să fie mai responsabil şi să DĂRUIASCĂ mai mult în VIAŢĂ. A descoperit cu adevărat ce înseamnă PRIETENIA, ea fiind simbolul IUBIRII, sincerităţii, înţelegerii, respectului şi a multor alte valori. Iar lucrul care a întruchipat toate aceste lucruri este însuşi motto-ul pe care l-a avut această mini-tabără:

"Dăruieşte-ţi viaţa, cântând iubirea!"

Sfântul Luigi Orione

Familia orionina

Congregaţia „Don Orione” o găsim pe toate continentele, în aproximativ 30 de ţări. În majoritatea locurilor, chiar dacă există o anumită activitate cu un caracter principal, fie ea parohială, educativă sau caritativă, celelalte activităţi bisericeşti sunt mereu prezente. În acest sens al unei slujiri polivalente vorb...

All demo content is for demonstration purposes only. All images and content
Copyrights remain with the photographer and original authors.