Prima spovada si Impartasanie Solemna 2014

Print PDF

Duminică, 27 aprilie 2014, 23 de copii de la Liceul “Don Orione”, printre care 21 din clasa a II-a, unul din clasa a III-a și unul din clasa a V-a, au primit Prima Sfântă Împărtăşanie în Parohia “Duminica Tuturor Sfinţilor”.

Copiii au fost pregătiţi pentru acest moment al primirii lui Isus, rămas cu noi în Sfânta Taină a Euharistiei, în trupul şi sufletul lor curat, de către Părintele Mihai Fechetă, paroh şi responsabil-coordonator al Liceului şi de Fratele  Cătălin, împreună cu doamnele: Ileana Silaghi – învăţătoare, şi Nicoleta Arendaş – profesor de religie și educaţie muzicală.

Bunul Dumnezeu ne-a binecuvântat duminică cu o dimineaţă însorită şi caldă, astfel copiii, îmbrăcați în haine de sărbătoare, au pornit în procesiune din curtea Liceului până la Biserică însoţiţi de preoţi, ministranţi, propriile familii, profesori şi colegi de şcoală, invitaţi şi credincioşi.

A urmat celebrarea Sfintei Liturghii, la care a participat în mod activ întreaga comunitate prezentă, iar copiii, ajutați de animatorii Oratoriului “Sfântul Luigi Orione” au adus laudă celui Înviat ce a venit în sufletul lor, prin cântece și rugăciune.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Părintele Florian Gui, Vicar General al Eparhiei de Oradea, Călugăr în Congregaţia “Don Orione” şi profesor de religie la Liceul “Don Orione”. Părintele a amintit că este o zi deosebită, când întreaga Biserică este în sărbătoare. În primul rând pentru că în această zi, în Bazilica Sfântul Petru, în Vatican, are loc canonizarea a doi papi, Ioan al XXIII-lea și Ioan Paul al II-lea, care au promovat simplitatea și dialogul între creștini. Dar pentru comunitatea noastră este deasemenea o sărbătoare importantă: 23 de copii au făcut Prima Spovadă şi Împărtăşanie Solemnă. Părintele a mai amintit deasemenea importanța păcii în lume, după cum ne arată însuși Isus. Într-adevăr primele cuvinte ale lui Isus cel Înviat sunt: Pace vouă! (In 20,19). Adresându-se copiilor a subliniat importanţa ascultării de părinţi şi educatori dar mai ales frumusețea iertării, îndemnându-i să folosească cât mai des iartă-mă, față de părinți, bunici, colegi dar mai ales față de Dumnezeu, prin taina Sfintei Spovezi. Le-a cerut părinților și bunicilor să fie model şi exemplu pentru copii lor în tot ceea ce fac.

După Sfânta Liturghie, Pr. Florian, a adus mulţumiri tuturor celor care au contribuit la pregătirea acestui moment: copiilor în primul rând, părinţilor, educatorilor, profesoarelor de religie şi preoţilor colaboratori. A mulțumit lui Dumnezeu și pentru darul fratelui Gabriel, sosit în comunitatea noastră miercuri, 23 aprilie.

Deasemenea, Pr. Mihai a înmânat fiecărui copil o diplomă: Amintire de la Prima Spovadă şi Împărtăşanie Solemnă, precum şi câteva cărţi de rugăciune şi cateheză.

Toată comunitatea prezentă a continuat acest moment deosebit participând la o agapă frăţească, în sala de festivităţi a Liceului,  oferită prin grija familiilor și a Congregației „Don Orione”. Totul a fost sub o trăire profundă şi cu multe emoţii.

Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru acest timp de har revărsat peste comunitatea noastră. Ne rugăm pentru aceşti îngeraşi ca să fie mereu uniţi cu Isus, iar cei mari, părinţii şi educatorii să fie mereu exemple şi modele vii de mărturisire al lui Cristos în lume.

Click aici pentru poze

All demo content is for demonstration purposes only. All images and content
Copyrights remain with the photographer and original authors.