Întâlnirea Copiilor din Eparhia de Oradea la Liceul "Don Orione" 2014

Print PDF

 

 

Tema întâlnirii din acest an, a fost:

“Domnul este de partea mea, nu mă tem de nimic”!

Ps  118,6

Cei aproape 1000 de copii, împreuna cu peste 150 de însoţitori: preoţi, dascăli, părinţi, coordonatori şi animatori care i-au însoţit au petrecut o zi plină de har în jurul Păstorului Eparhiei noastre, Preasfinţitul Virgil.

Cei aproape 1000 de copii, împreuna cu peste 150 de însoţitori: preoţi, dascăli, părinţi, coordonatori şi animatori care i-au însoţit au petrecut o zi plină de har în jurul Păstorului Eparhiei noastre, Preasfinţitul Virgil.

Programul zilei a început cu primirea participanţilor, apoi a continuat cu Sfânta Liturghie, unde în mod deoasebit am mulţumit Domnului pentru toate harurile primite. Copiii au mulţumit, deasemenea, părinţilor, educatorilor, preoţilor, binefăcătorilor şi tuturor celor care se îngrijesc de ei.

Preasfinţitul Virgil, în cuvântul adresat copiilor, le-a mulţumit pentru că au venit la această întâlnire într-un număr atât de mare. A subliniat cuminţenia lor, iar pentru această atitudine a copiilor, Preasfinţitul a recunoscut harul lui Dumnezeu precum şi munca părinţilor, educatorilor, preoţilor, preoteselor şi călugăriţelor. Pornind de la tema zilei:“Domnul este de partea mea, nu mă tem de nimic”! (Ps 118,6), Preasfinţitul ne-a spus că atunci când suntem cu Domnul reuşim în toate planurile noastre, la şcoală, în familie, cu prietenii şi nu ne poate fi teamă de nimic pentru că Isus Domnul este prietenul cel mai bun, mai ales al copiilor.

Sărbătoarea a continuat într-un spirit de bucurie şi comuniune, luând masa îmbreună după care s-a dat curs programului recreativ (cântece, dansuri, jocuri…). Acest program a fost pregătit de către animatorii şi voluntarii de la Oratoriu-Scout-Liceul “Don Orione”, Oratoriul “Maria Imaculata”, Seminarul Teologic, Colegiul “Sfânta Familie”, Grupul “Alegria” de la Mănăstira Franciscană şi ASTRU.

O parte a programului s-a desfăşurat sub formă de concurs între participanţii din protopopiate, iar la sfârşitul întâlnirii au fost premiaţi cei mai buni.

La final doamna Ramona Dragoş şi Pr. Paul responsabili cu Birolul Pastoral au mulţumit copiilor prezenţi. Mulţimiri deosebite celor ce au participat la concursul de desene pe tema întâlnirii şi în mod deosebit lui Alexandru Ghiulai, clasa a III-a de la Liceul “Don Orione”, câştigătorul desenului aplicat apoi pe toate tricourile. S-a mulţumit gazdelor întâlnirii, Comunitatea “Don Orione” (Pr. Mihai Fechetă şi Pr. Vicar Florian Gui, Fraţii Cătălin şi Gabriel), colaboratorilor Biroului Pastoral Oradea, voluntarilor prezenţi, preoţilor, dascălilor, şi tuturor celor care au acceptat invitaţia la sărbătoarea copiilor.

Mulţumiri speciale mai ales prin rugăciune tuturor binefăcătorilor care au susţinut acest eveniment deosebit (realizarea tricourilor, prânzul … şi mai ales îngheţata oferită de AGRU – prin preşedintele eparhial Graţian Boroş).

Mulţumim încă odată Domnului pentru această zi minunată şi însorită (de strălucirea acestor copii) în care împreună am putut să-L preamărim cu bucurie şi veselie prin vocile îngereşti ale copiilor.

 

Click aici pentru poze

 

All demo content is for demonstration purposes only. All images and content
Copyrights remain with the photographer and original authors.