Oct
20

Sărbătoarea Oratoriului "Sfântul Luigi Orione" 2013

Print PDF

„Tinerii sunt comoara cea mai de preţ a familiei şi a societăţii. După modelul in care sunt educaţi si mediul în care cresc, ei vor fi soarele sau furtuna zilei de maine.”

SFÂNTUL  LUIGI ORIONE

Duminica 20 octombrie 2013, copiii, tinerii şi părinţii au sărbătorit ziua Oratoriului. Programul a început la ora 10:30 cu Sf. Liturghie, unde am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe Părintele Aurelio din Italia, unul dintre superiorii Congregaţiei Don Orione, responsabil cu operele misionare. În cuvântul său de învăţătură a subliniat necesitatea că un creştin trebuie să fie misionar în cadrul propriei familii şi în mediul în care trăieşte.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, cu mic cu mare, ne-am îndreptat spre sala de sport a Liceului „Don Orione”, unde am continuat programul prin diferite activităţi recreativ-educative. După ce ne-am hrănit cu Cuvântul Domnului, Providenţa ne-a oferit un prânz delicios pentru a face faţă probelor care au urmat.

Fiind un număr mare de copiii, animatorii au format zece echipe. Acestea au pornit într-o competiţie, parcurgând un traseu prin oraş, unde în diferite locaţii, trebuiau să efectueze mai multe probe (ştafete, scenete, răspunsuri la întrebări de cultură generală, etc). După aproximativ două ore de cutreierat prin oraş echipele au revenit în sala de sport a Liceului „Don Orione”, unde evenimentul a continuat cu alte surprize: Qiuzz, crearea pe echipe a unei fraze din litere, decupate din ziare şi reviste, lipite cu lipici ecologic din făină şi apă, urmate de mult dans şi veselie. La final, pentru a marca evenimentul, nu putea să lipsească tortul mult aşteptat de copii.

Aceste activităţi extraşcolare pe care Centrul „Don Orione” le promovează şi le susţine în fiecare săptămână pentru copiii şi tinerii acestui oraş au ca scop formarea şi dezvoltarea lor şi al unui viitor mai bun al societăţii noastre, la fel cum ne îndeamnă Sfântul Părinte Papa Francisc:

 

“Tinerii sunt fereastra prin care intră viitorul în lume…

Cristos are încredere în tineri şi le încredinţează viitorul misiunii Sale:

‘Mergeţi şi faceţi discipoli’;

mergeţi dincolo de orice limită umană şi zidiţi o lume de fraţi!

Tinerii au şi ei încredere în Cristos:

ei nu se tem să-şi încredinţeze viaţa lui Cristos,

deoarece ştiu că nu vor rămâne dezamăgiţi”.

 


Click aici pentru poze

 

All demo content is for demonstration purposes only. All images and content
Copyrights remain with the photographer and original authors.