Oct
26

Întâlnirea Tinerilor din Eparhia de Oradea

Print PDF

  • Sub moto-ul “Pe drum, vestiţi cu bucurie că Împărăţia Cerurilor s-a apropiat”, peste 600 de tineri din Eparhia de Oradea s-au întâlnit cu PS Virgil Bercea la Şimleu Silvaniei sâmbătă, 12 octombrie 2013.

  • Veniţi din toate protopopiatele Eparhiei de Oradea tinerii, plini de entuziasm, au dat mărturie, fiind misionari în lume, precum a fost şi tema întâlnirii, în primul rând prin procesiunea ce s-a făcut pe străzile oraşului Şimleu Silvaniei pana la Biserica Greco-Catolica, unde a avut loc Sfanta Liturghie. La finalul Sfintei Liturghii tinerii împreună cu preoţii prezenţi şi cu PS Virgil au urmărit un scurt video despre Zilele mondiale ale tineretului şi întâlnirea tinerilor cu Papa Francisc la Rio de Janeiro în Brazilia, în luna iulie a acestui an. După acest moment, în cadru festiv, a avut loc predarea Crucii pelerine a întâlnirilor eparhiale Protopopiatului de Carei care, anul viitor, va găzdui următoarea întâlnire a tinerilor. Dupa care s-au realizat grupuri de discutie asupra temei prezentate la Sfanta Liturghie adica tema "fiului risipitor" .Urmand astfel pranzul oferit de comunitatea din Şimleu Silvaniei. La sfarsitul pranzului tineretul s-a indreptat spre sala de sport al Grupului Şcolar "Iuliu Maniu" unde au avut loc diferite momente artistice prezentate de tineri misionari participanti la aceasta intalnire printre care au fost si tineri din Congregatia Don Orione ,unde PS Virgil Bercea a raspuns la unele intrebari adresate de catre tineri prin intermediul grupurilor de discuție din care au făcut parte .

  • Multumim, si noi pe aceasta cale, gazdelor din Simleu Silvaniei, pentru ospitalitatea si toata daruirea ce au avut-o fata de noi. Dumnezeu sa ii binecuvanteze!

  • Click aici pentru poze
All demo content is for demonstration purposes only. All images and content
Copyrights remain with the photographer and original authors.