2011 Revelion Alternativ la Centrul Don Orione

Print PDF

Două zile de petrecere la Revelionul alternativ de la Centrul Don Orione

Indiferent de vârstă, confesiune sau etnie, 150 de persoane din Oradea şi din toată ţara au avut ocazia să se distreze frumos, decent, fără ţigări şi abuz de alcool, într-o atmosferă care i-a făcut să se simtă membri ai unei mari familii. Ca în fiecare an Centrul Don Orione din Oradea a organizat un Revelion alternativ la care tinerii să se poată distra în siguranţă, fără excesele care din păcate însoţesc de multe ori petrecerea de Anul Nou.

Revelionul a început pe 31 decembrie la ora 18, la Biserica Duminica Tuturor Sfinţilor (Don Orione) din Ioşia, cu o liturghie în rit oriental oficiată de preoţii Florian Gui, Mihai Fechetă şi Ioan Aciu. După serviciul divin, participanţii s-au mutat în sala de festivităţi a Liceului Don Orione. Majoritatea celor prezenţi erau adolescenţi şi copii, dar ca o noutate, de data aceasta au participat şi familiile unora dintre tinerii care participă de-a lungul anului la activităţile centrului. Lor li s-au alăturat oaspeţi din judeţele Sălaj, Satu Mare, Baia Mare şi Iaşi.

Participanţii au fost împărţiţi în patru echipe (cercetaşi, oratoriu, familii, musafiri – în special de la Centrul Don Orione din Iaşi), care au „concurat” mai întâi sub forma unui spectacol de sezon (colinde, pluguşorul, capra, scenete comice). După prima rundă a intrat în scenă o echipă surpriză, formată din călugării Congregaţiei Don Orione din Oradea, care au făcut o prezentare satirică a anului care s-a încheiat sub forma unui pluguşor în care erau menţionaţi mulţi dintre cei prezenţi. Cinci tineri şi-au sărbătorit ziua de naştere între prieteni.

Au urmat câteva ore de dans, până la ora 23, când participanţii au plecat cu microbuzele Centrului la Catedrala Sf. Nicolae din centrul oraşului, unde au participat la slujba şi rugăciunea de mulţumire oficiată de Preasfinţitul Virgil Bercea, Episcop Greco-Catolic de Oradea.

La miezul nopţii, membrii familiei orionine au ciocnit un pahar de şampanie şi au urmărit jocurile de artificii din centrul oraşului, apoi s-au întors la Centrul Don Orione unde au continuat distracţia cu dansuri pe muzică pop-dance şi populară şi concursuri de karaoke până la ora 4 dimineaţa, când au plecat spre casă.

Majoritatea celor prezenţi au participat şi la una dintre liturghiile oficiate la ora 9 în rit latin, de către preotul Iosif Fechetă din Iaşi şi la ora 10.30 şi 18 în rit oriental de către cei trei preoţi ai Centrului Don Orione din Oradea, iar după liturghia de seară petrecerea a continuat până la miezul nopţii, pentru că tinerilor nu le-a trecut pofta de dans în noaptea dintre ani.


Click aici pentru poze

All demo content is for demonstration purposes only. All images and content
Copyrights remain with the photographer and original authors.