Craciunul in familia "Don Orione" din Oradea 2012

Print PDF

Duminică, 16 decembrie 2012, la Centrul Don Orione din Oradea a avut loc o mare serbare, la fel cum se face în fiecare an înainte ca elevii să intre în vacanța de Crăciun. La ea au participat elevii claselor primare și gimnaziale, dar și copiii și adolescenții care frecventează grupele de Scout (cercetaşi) şi Oratoriu de la Centrul Don Orione.

Serbarea a început la ora 14, cu un program artistic prezentat de cercetaşi şi de tinerii care participă duminica la activităţile de Oratoriu. Aceştia au cântat colinde acompaniaţi instrumental de cei ce frecventează cursul de chitară. Au fost prezentate mai multe scenete prin care tinerii au dorit să sublinieze adevărata semnificaţie a Crăciunului, adică naşterea lui Isus, fiul lui Dumnezeu, trimis în lume ca să ne arate iubirea Creatorului. Scenetele au arătat că bucuria Crăciunului nu constă în valori materiale, cadouri sau alte lucruri trecătoare, ci într-un suflet curat care l-a primit pe Fiul lui Dumnezeu. Tinerii au mai prezentat spectacole de dans, inclusiv de dans popular, şi de cântece româneşti şi internaţionale.

Pr. Mihai Fechetă a prezentat activitatea educativă şi mai ales caritabilă a Congregaţiei Don Orione din Oradea şi i-a îndemnat pe toţi cei prezenţi să sprijine material şi prin implicarea directă această activitate, care îi vizează pe cei mai nefericiţi dintre concetăţenii noştri, printre care se numără şi cele 15 familii care trăiesc la fosta groapă de gunoi a oraşului.

La ora 16 au urcat pe scenă elevii claselor de gimnaziu, care au prezentat un spectacol de muzică şi de poezie în limba engleză, coordonaţi de profesoara Violeta Roman, şi în limba italiană, coordonaţi de profesoara Delia Indig. Apoi au trecut la un repertoriu de colinde româneşti, pregătite de profesoara Ileana Balotă.

După spectacolul elevilor de gimnaziu, sutele de părinţi şi prieteni ai tinerilor care au fost prezenţi la această serbare au fost surprinşi de un flashmob, de un dans „spontan” pe melodia „All I Want for Christmas is You”, în care s-au prins zeci de tineri de la Oratoriu, dar şi de părinţi ai lor, care apoi s-au împrăştiat în toate colţurile sălii de sport.

În continuare, au urcat pe scenă elevii clasei I de la Don Orione, îndrumaţi de profesoarele Teodora Demeter şi Ileana Szilagyi, care au prezentat prin dans un minunat tablou de iarnă. Următorii au fost elevii din clasa pregătitoare, îndrumaţi de prof. Janina Chinde. Ei au prezentat un scurt recital de versuri şi muzică pe teme religioase. Emoţiile au fost atât de mari, încât unul dintre copii, care interpreta un om de zăpadă, şi-a spus poezia printre hohote de plâns, dar nu s-a lăsat până nu a terminat ce avea de spus, în aplauzele celor din sală. După acest moment, clericul Francisc i-a invitat pe toţi cei prezenţi să cânte un cântec îndrăgit de multă lume, „Dumnezeu e tăria mea”.

A urmat spectacolul celor din clasa I, coordonaţi de profesoara Ileana Szilagyi. Copiii au intepretat cu aplomb o scenetă despre naşterea lui Isus şi legenda bradului de Crăciun. Momentul artistic al clasei I a avut mai multe reprize de dansuri și cântece de Crăciun interpretate cu profesionalism de o artistă în devenire, Andreea Avram, care este elevă în această clasă.

Elevii clasei a II-a pregătiţi de profesoara Iohanna Pascar au pregătit şi ei un program de cântece şi o scenetă frumoasă despre naşterea Mântuitorului. Celor din clasa a II-a li s-au alăturat pe scenă şi elevii din clasele mai mici, într-un recital de colinde. Pentru că au colindat atât de frumos, Moş Crăciun şi-a făcut apariţia în sală şi le-a oferit cadouri copiilor prezenţi.

Cu ocazia acestei serbări, cei prezenți au făcut donații pentru activitățile caritabile ale Centrului Don Orione, care vor fi folosite pentru a aduce o bucurie celor mai săraci dintre orădeni.

Seara s-a încheiat în jurul orei 20. Copiii au mâncat câte o felie de tort, iar câteva zeci de participanţi la Oratoriu au dansat, ca în fiecare duminică după-masa, dansuri româneşti şi internaţionale, înainte de a porni spre casă după ce au petrecut o zi plăcută în adevăratul spirit al Crăciunului.


Click aici pentru poze

 

All demo content is for demonstration purposes only. All images and content
Copyrights remain with the photographer and original authors.