Prima Sfanta Impartasanie in Biserica "Duminica tuturor sfintiloe" 2013

Print PDF

Duminică, 21 aprilie 2013, 18 copii de la Liceul “Don Orione” din clasa a II-a au primit Prima Sfântă Împărtăşanie în Parohia “Duminica Tuturor Sfinţilor”.

Copiii au fost pregătiţi pentru acest moment al întâlnirii cu Isus sub forma pâinii şi a vinului,dar mai ales pentru primirea Lui în Ierusalimul propriului suflet, de către Părintele Mihai Fechetă, paroh şi responsabil-coordonator al Liceului şi Fratele  Francisc, împreună cu doamnele: Florentina Păscar – învăţătoare, Ileana Balotă – profesor de religie şi Nicoleta Arendaş – profesor de educaţie muzicală.

După o pregătire intensă şi frumoasă copiii au făcut prima spovadă cu multă atenţie, drag şi emoţie, apoi s-au împărtăşit.

Bunul Dumnezeu ne-a binecuvântat cu o dimineaţă însorită şi caldă, astfel copiii au mers în procesiune din curtea Liceului până la Biserică însoţiţi de preoţi, ministranţi, propriile familii, profesori şi colegi de şcoală, invitaţi şi credincioşi.

A urmat celebrarea Sfintei Liturghii, iar răspunsurile liturgice au fost date de întreaga comunitate prezentă, iar unele cântece au fost înălţate de animatorii Oratoriului “Don Orione” şi de către copiii care l-au primitpe Isus osanândul pe Cel ce a venit în sufletul lor.

Predica a fost rostită de Părintele Florian Gui, Vicar General al Eparhiei de Oradea, Călugăr în Congregaţia “Don Orione” şi profesor de religie la Liceul “Don Orione”. Părintele a subliniat legătura pe care trebuie să o avem cu Isus prezent în mijlocul nostru prin Cuvântul Său, în Sfânta Euharistie şi pe chipul celor sărmani. Adresându-se copiilor a subliniat importanţa ascultării de părinţi şi educatori, a strădaniilor de a avea rezultate bune, de a se realiza în viaţă, de a avea o carieră strălucită, dar toate acestea nu pentru o mândrie proprie ci pentru a putea sluji mai bine lui Dumnezeu şi aproapelui.

După Sfânta Liturghie, Pr. Mihai Fechetă, a adus mulţumiri tuturor celor care au contribuit la pregătirea acestui moment: copiilor în primul rând, părinţilor, educatorilor, profesoarelor de religie şi preoţilor colaboratori.

Deasemenea, copiii au primit diploma:Amintire de la Prima Spovadă şi Împărtăşanie Solemnă, precum şi câteva cărţi de rugăciune şi cateheză.

Toată comunitatea prezentă a continuat acest moment deosebit participând la o agapă frăţească, în sala de festivităţi a Liceului,  oferită prin grija familiilorși a Congregației „Don Orione”. Totul a fost sub o trăire profundă şi cu multe emoţii.

Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru acest timp de har revărsat peste comunitatea noastră. Ne rugăm pentru aceşti îngeraşi ca să fie mereu uniţi cu Isus, iar cei mari, părinţii şi educatorii să fie mereu exemple şi modele vii de mărturisire al lui Cristos în lume.

Florentina Păscar


Click aici pentru poze

All demo content is for demonstration purposes only. All images and content
Copyrights remain with the photographer and original authors.