Sarbatoarea Pastelui in familia "Don Orione" din Oradea 2013

Print PDF

Duminică, 28.04.2013, la Centrul „Don Orione” din Oradea a avut loc o Serbare de Paşti la care a participat toată comunitatea, formată din preoţi, credincioşi, elevi şi profesori ai Liceului, copii, tineri, animatori şi părinţi de la Oratoriu şi Scout.

S-a ales această zi de duminică, deoarece de Paşti elevii au vacanţă şi nu toţi ar fi putut participa alături de colegi şi prieteni la acest eveniment important în viaţa unei comunităţi creştine.

Serbarea a început la ora 14 în sala de festivităţi a Liceului „Don Orione”, în care s-au adunat peste 600 de persoane. Participanţii au urmărit cu emoţie şi chiar au cântat din sală cântecele tradiţionale de Paşte prezentate pe scenă de cei peste 250 de elevi, copii şi tineri. Aceştia au prezentat mai multe scenete şi cântece cu tematică pascală pregătite sub îndrumarea profesorilor, preoţilor şi coordonatorilor responsabili cu diferite clase şi grupuri. Scenetele, inspirate din patimile şi învierea lui Isus Cristos, au subliniat semnificaţia Paştelui, a jertfei Fiului lui Dumnezeu pentru iertarea păcatelor oamenilor şi mântuirea noastră.

Un moment mai deosebit a fost prezentat de copiii de la Liceul Tehnologic din Adjudeni, judeţul Neamţ, prezenţi la Oradea în cadrul unui parteneriat între cele doua şcoli, interpretând şi ei câteva cântece şi obiceiuri într-un viu grai moldovenesc.

La final animatorii de la Oratoriu înzestraţi cu câteva coşuri de nuiele frumos împodobite au împărţit sute de ouă roşii tuturor participanţilor, după care s-a primit binecuvântarea preoţilor pentru a trăi aceste zile libere de la şcoală într-un spirit creştin găsind adevăratul drum spre înviere în lumina lui Cristos.

Pr. Mihai Fechetă


Click aici pentru poze

All demo content is for demonstration purposes only. All images and content
Copyrights remain with the photographer and original authors.