Formarea spirituala

 

 

 

SFÂNTUL LUIGI ORINE


Don Orione ( 1872- 1940)

 

-   s-a născut în Pontecurone – nord vestul Italiei – pe data de 23 iunie 1872.


A găsit buni aliați în:


călugării franciscani din Voghera, în perioada vacanței trăită aici (1885 – 1886)

Don Bosco și colaboratorii săi ( Torino 1886 – 1889)

în viața dură de seminar ( Tortona 1889 – 1893)

 


 

Luigi Orione

 

-    a dobândit puternice imbolduri de acționa în primul rând pentru salvarea copiilor orfani, lipsiți de mijloace, abandonați.

-   a deschis instituții de binefacere și adăposturi pentru cei mai săraci și suferinzi, pentru cei încercați de foamete și de mizerie

-  a murit pe neașteptate într-o casă de odihnă din Sanremo, pe data de 12 martie 1940

-  pe 26 octombrie Papa Ioan al II-lea l-a proclamat Fericit.

-  pe 16 mai 2004 același Sfânt Părinte la proclamat Sfânt.


Idealurile sale:


 

ISUS : Învie toate inimile, în toate familiile. Ascultă strigătul îndurerat al mulțimilor care te caută Doamne. Ție îți aparțin, sunt cucerirea Ta, o Isuse, Dumnezeul meu, Iubirea mea!


 

VOCAȚIILE: Vocațiile preotești ale copiilor săraci sunt, după iubirea pentru Papa și Biserică. Idealul cel mai drag, sacra iubire a vieții mele.


PAPA: Iubirea mea cea mai dulce și cea mai mare este pap, adică Cristos. Papa pentru mine și pentru voi, este Isus Cristos. A-l iubi pe Papa înseamnă a-L iubi pe Isus Cristos.


SUFLETELE : Suflete și Suflete!  Iată toată viața noastră: sufletele celor mici, săraci, păcătoși, drepți, sufletele celor rătăciți, ale celor ce se pocăiesc, ale celor ce se împotrivesc voinței lui Dumnezeu. Să nu știm să vedem și să iubim în lume altceva decât sufletele fraților noștri.


MARIA : Pe Tine Te ador, o Sfâtă Fecioară, Pe Tine Te chem, Te urmez, pe Tine Te Iubesc! Condu-mă, o, Fecioară binecuvântată între mulțimile care umplu piețele și străzile; poartă-mă ca să-i primesc pe orfani și pe săraci. Bucură-Te, Maica îndurării!

 

Citeşte şi despre Formarea Artistică


Înapoi la Formarea Umană

 


All demo content is for demonstration purposes only. All images and content
Copyrights remain with the photographer and original authors.